كله پاچه يا به قول جوانترها كلپچ يكي از خوشمزهترين و لذيذترين غذاهاي ايراني، منطقه خاورميانه و جنوب قفقاز است. خوردن بناگوش و چشم و زبان كله پاچه انگار صبح و ظهر و شب نميشناسد. اين غذاي چرب و لذيذ ايراني آنقدر پرطرفدار است كه حتي در صورت دسترسي نداشتن به كله پاچه تازه، كنسرو كله پاچه هم براي عاشقان سينه چاك آن گزينهاي قابل قبول است.
قيمت كله پاچه به عنوان يك غذاي گوشتي تقريبا بالاست، اما شما به راحتي ميتوانيد كله پاچه خانگي به روش مغازهاي و طباخي را در خانه با قيمت پايينتر تهيه كنيد. طريقه پخت كله پاچه در برخي شهرهاي متفاوت است. طرز تهيه كله پاچه خانگي به روش طباخي و طريقه پاك كردن كله پاچه، نحوه تشخيص كلا پاچه گوسفند از بز، مضرات كله پاچه و اطلاعاتي در مورد خوردن كله پاچه در سه ماهه اول بارداري و جزييات بيشتري در مورد اين غذاي نوني خوشمزه را بخوانيد.
مواد لازم
كله پاچه گوسفند: ۱ دست (هر دست كله پاچه شامل يك كله و چهار پاچه است)
پياز: ۵ عدد متوسط
سير: ۵ حبه
زردچوبه: ۱ قاشق چايخوري
فلفل قرمز: ۱ قاشق چايخوري
ادويه كله پاچه: برگ بو يك يا دو عدد و پودر پياز
آب: به مقدار لازم
طرز تهيه
نكته مهم ابتدا خريد درست و اصولي كله پاچه است. در هنگام خريد كله پاچه براي تشخيص كله پاچه بز از گوسفند به اين نكته مهم دقت كنيد. براي اين كار به كنارههاي چشم كله نگاه كنيد. اگر كنار هر دو چشم حفره وجود داشت اين كله گوسفند است.
كله پاچه را حتي اگر تميز باشد بايد باز هم آن را پاك كنيد. روش پاك كردن كله پاچه هم به اين ترتيب است، ابتدا اجزاي مختلف كله پاچه را روي شعله ملايم گاز كباب كنيد تا موها و كركهاي روي و زير پوست كز بخورند و روي پوست كمي برشته شود. حالا كله پاچه را در يك قابلمه بگذاريد و به مدت ۱۵ دقيقه در آب بگذاريد و بشوريد. آنقدر آب كله پاچه را در آب قرار دهيد و آبش را عوض كنيد تا آب صاف و زلال شود. مجراي بيني و گوش و زبان را زير آب بگيريد و خوب بشوريد. دندانها را هم با يك مسواك پاكيزه و آب تميز كنيد. وقتي از پاك شدن كله پاچه كاملا مطمئن شديد براي پخت آن دست به كار شويد.
بهتر است كله را از كنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببريد و از دو طرف بكشيد تا نصف شود و بهتر پخته شود. حالا در يك قابلمه مناسب پيازهاي دو نيم شده، حبههاي سير، كله و پاچه، فلفل و زردچوبه، برگ بو يك يا دو عدد و پودر پياز به مقدار لازم را بريزيد. روي اين مواد آب بريزيد و مقدار آب هم بايد به حدي باشد كه روي كله پاچه را كاملا بپوشاند. شعله گاز را ابتدا زياد كنيد تا آب جوش بيايد و سپس شعله گاز را كم كنيد تا كله پاچه به مدت ۵ الي ۶ ساعت روي شعله ملايم گاز كم كم بپزد. در ۳۰ دقيقه انتهايي پخت نمك را اضافه كنيد. موقع سرو كله پاچه روي آن به مقدار دلخواه پودر دارچين و آبليمو يا آب نارنج بريزيد.
منبع:سايت خبري برترين ها