سازمان بهداشت جهاني در جديدترين اطلاعيه اش براي مقابله با شيوع ويروس كرونا در جهان، وضعيت اضطراري اعلام كرد. اين سازمان، شامگاه پنج شنبه در گزارشي اعلام كرد آمار مبتلايان به ويروس كرونا در خارج از چين به ۹۸ تن رسيده و براي اين كه با اين ويروس مقابله شود، نياز به اعلام شرايط اضطراري است. دبيركل سازمان بهداشت جهاني در همين باره گفته است: «هم اكنون اطلاعاتي درباره خسارتها و تلفات ناشي از شيوع اين ويروس در كشوري با سيستم سلامت ضعيف وجود ندارد.
ما بايد به كشورها كمك كنيم تا براي مواجهه با هر شرايطي آمادگي لازم را داشته باشند». در همين حال، تا امروز چندين نفر مشكوك به اين ويروس در شهرهاي مختلف كشورمان معاينه شده اند كه ابتلاي هيچ كدام شان به كرونا تاييد نشده است. در اين مطلب، توصيههايي براي پيشگيري از ابتلا به اين ويروس كه توسط سازمان بهداشت جهاني اعلام شده و جديدترين نتايج پژوهشها و تحقيقات دانشمندان درباره كرونا را خواهيد خواند.
نتايج جديدترين تحقيقات دانشمندان درباره كرونا از خطرناكتر بودنش براي ۴۰ سال به بالاها حكايت دارد.
تاكنون درباره راههاي شيوع ويروسهاي انساني كرونا مطالعات چنداني صورت نگرفته با اين حال، اين روزها ثابت شده كه ويروسهاي انساني كرونا از يك فرد مبتلا به فردي ديگر از طريق هوا به وسيله عطسه يا سرفه و تماس نزديك فردي مانند لمس كردن يا دست دادن انتقال مييابد. اين ويروسها ممكن است از طريق لمس اشيا يا سطوح آلوده و سپس تماس دست با دهان، بيني يا چشم نيز انتقال يابد. گاهي اوقات اين ويروسها ممكن است منجر به بيماريهاي شبكه تنفسي تحتاني مانند ذاتالريه شود. در خور ذكر است هم اينك واكسني براي حفاظت در برابر ابتلا به ويروس انساني كرونا وجود ندارد، اما ميتوان با رعايت يك سري اصول بهداشتي از ابتلا يا تشديد بيماري پيشگيري كرد.
كرونا شبيه سرماخوردگي و آنفلوآنزاست
يكي از دلايلي كه تشخيص اين بيماري را در مراحل اوليه كمي سخت ميكند، شباهت زياد علايم و نشانههاي آن به بيماريهايي مانند سرماخوردگي و آنفلوآنزاست. از جمله اين علايم ميتوان به تب، سرفه، تنگي نفس و مشكلات تنفسي حاد اشاره كرد كه ميتواند تا چند روز ادامه پيدا كند. همچنين ممكن است قبل از بروز نشانههاي اصلي، بيمار براي چند روز سرفههاي بدون دليل داشته باشد. در موارد حاد، مشكلات گوارشي نيز پديد آمده و اسهال به سراغ بيمار خواهد آمد.
در گزارشهايي از بيماران مبتلا به ويروس كروناي جديد ووهان چين، اختلالات و نارساييهاي كليوي نيز گزارش شده است. به وسيله نمونهبرداري از مخاط بيني و گلو، نمونهبرداري از خون يا ديگر انواع آزمايش، ريشه بيماري مشخص خواهد شد. در حالت معمول و خوش بينانه، انتظار ميرود علايم بعد از چند روز از بين بروند، اما در صورتي كه ويروس كرونا به دستگاه تنفسي تحتاني (ناي و ريه) سرايت كند، مخصوصا در افراد داراي سن بالا، بيماريهاي قلبي ايجاد و در افراد داراي سيستم ايمني ضعيف به ذاتالريه منجر ميشود.
كودكان كرونا نميگيرند!
خبر خوبي كه تا اندازهاي ميتواند خيال والدين نگران را راحت كند، اين است كه يافتههاي دانشمندان نشان ميدهد قربانيان كرونا تعداد محدودتري نسبت به بيماريهاي مشابه ويروسي دارند و تاكنون هيچ كودك زير هشت سالي به اين بيماري مبتلا نشده است. كوچكترين فردي كه بيماري كروناي جديد را گرفته، ۱۴ سال دارد. قربانيان اين بيماري هم عموما بالاي ۴۰ سال داشتهاند و بيشتر آنها پيش از اين با بيماريهاي عفوني، قلبي- عروقي و سرطان درگير بوده اند. سابقه داشتن اين بيماريها به طور واضح روشن ميكند كه اين افراد سيستم ايمني ضعيفي داشته و نتوانستهاند در مقابل اين ويروس دوام بياورند. در واقع اين ويروس آنقدرها هم كه به نظر ميرسد، كشنده نيست.
البته اين باعث نميشود توصيههاي مراقبتي را درخصوص كودكان اعمال نكنيم و بهتر است تمام نكات بهداشتي درباره كودكان همچون بزرگ سالان رعايت شود. ضمنا لازم است نكات مراقبتي درخصوص سالمندان بيش از ديگران در نظر گرفته شود تا سالمندان تا حد ممكن به اين بيماري مبتلا نشوند.
منبع :سايت برترين ها