در ليست غذاهاي مشهور تركيه نام اسكندر كباب در بين سه غذاي محبوب تركهاست. بد نيست بدانيد نخستين بار اسكندر كباب در شهر بورسا تركيه تهيه شد و هنوز هم خوشمزهترين اسكندر كبابها در اين شهر طبخ و سرو ميشود.
در سال ۱۸۶۷ اسكندر مقدوني دستور پخت غذاي اسكندر كباب را از شهر انتاكيه كه شهري مرزي بين تركيه و سوريه است به بورسا آورد و از همان زمان تبديل به غذاي بومي اين شهر تاريخي در تركيه شد. روش پخت يكي از بهترين غذاهاي تركيه كه اتفاقا به مذاق ايرانيها هم هميشه خوش آمده چندان سخت و پيچيده نيست. ۳ طرز تهيه اسكندر كباب خانگي به روش رستوراني با گوشت يا مرغ و گوشت چرخ كرده و فوت و فن درست كردن اسكندر كباب را در اين مطلب بخوانيد.
مواد لازم براي ۶ نفر
گوشت مغز ران گوساله يا گوسفند: ۵۰۰ گرم (گوشت مورد استفاده براي اسكندر كباب معمولا گوساله است)
نمك، فلفل سياه و قرمز: به مقدار دلخواه
روغن مايع: به مقدار لازم
ماست چكيده: ۵ قاشق غذاخوري
جعفري خرد شده: ۳ قاشق غذاخوري
مواد لازم براي سس مارينه اسكندر كباب
شير: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
پياز متوسط: ۱ عدد
گوجه فرنگي متوسط: ۱ عدد
روغن مايع: ۳ قاشق غذاخوري
سركه: ۱ قاشق غذاخوري
سير: ۲ حبه
رب گوجه فرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
پودر زيره و آويشن: به مقدار دلخواه
مواد لازم براي سس گوجه روي اسكندر كباب
گوجه فرنگي متوسط: ۳ عدد
رب گوجه فرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
كره: ۱ قاشق غذاخوري
نمك و فلفل سياه: به مقدار لازم
طرز تهيه
ابتدا گوشت را را به صورت تكههاي نازك به اندازه كف دست خرد كنيد و ببريد. سس مارينه را آماده كنيد. براي درست كردن سس مارينه اسكندر كباب كافي است تمام مواد آن را با هم مخلوط كنيد. سپس تكههاي گوشت را به مدت چند ساعت در سس مارينه بخوابانيد تا گوشت مزهدار شود. بعد از مزهدار شدن تكههاي گوشت را از سس مارينه بيرون بياوريد و در يك تابه مقداري روغن بريزيد. تكههاي گوشت را در ماهيتابه بچينيد. روي گوشت نمك و فلفل بريزيد و با حرارت متوسط رو به بالا گوشت را سرخ كنيد.
در فاصلهاي كه گوشت سرخ ميشود سس گوجه اسكندر كباب را هم آماده كنيد. در يك قابلمه يا ماهيتابه جداگانه گوجه فرنگيهاي رنده شده، رب و كره را بريزيد و با هم تفت دهيد. نمك و فلفل سياه را هم اضافه كنيد. سس گوجه كه غليظ شد شعله گاز را خاموش كنيد.
بعد از اينكه دو طرف تكههاي گوشت سرخ شدند بايد غذا را سرو كنيد. براي سرو اين غذا هم از نان پيتا ميتوانيد استفاده كنيد و هم نان بربري. در ظرف مورد نظر براي سرو نان را كف ظرف بگذاريد و نيمي از سس گوجه فرنگي را روي نان بريزيد. سپس تكههاي گوشت را روي نان بگذاريد و تكههاي گوشت را روي نان بچينيد. باقي مانده سس گوجه فرنگي را روي تكههاي گوشت بريزيد و سپس ماست چكيده را اضافه كنيد. روي ماست چكيده هم جعفري خرد شده بريزيد.
فوت و فنهاي درست كردن اسكندر كباب تركي خانگي
براي درست كردن اسكندر كباب از تكههاي گوشت مرغ (گوشت سينه) به جاي گوشت گوساله و گوسفند هم ميتوانيد استفاده كنيد. تمام مراحل كار به همين ترتيب است.
تركها معمولا در كنار اسكندر كباب بلغور پخته هم سرو ميكنند، شما ميتوانيد به جاي آن از برنج استفاده كنيد.
طرز تهيه اسكندر كباب با گوشت چرخ كرده هم مرسوم است. به اين ترتيب كه گوشت چرخ كرده را مثل مايه ماكاروني درست كنيد و ديگر به سس مارينا هم نيازي نيست.
بعضي هم اسكندر كباب با گوشت چرخ كرده را مثل كباب تابهاي خودمان درست ميكنند. يعني گوشت را با پياز رنده شده و ادويه به شكل كباب تابهاي درميآورند و با سس گوجه و ماست چكيده و جعفري خرد شده تزيين و ميل ميكنند.
فلفل تركي كبابي يا سرخ شده و گوجه كبابي هم در برخي موارد جز مخلفات اسكندر كباب هستند.
يك روش ديگر درست كردن اسكندر كباب خانگي به روش تركها اين است كه گوشت را به صورت نوارهاي باريك برش بزنيد و در سس مارينا بخوابانيد تا مزهدار شود. سپس به همان ترتيب گوشت را سرخ كنيد. سس گوجه را هم آماده كنيد. نان را به تكههاي كوچك تقسيم كنيد و در يك بشقاب بزرگ يا ديس بچينيد. سپس ماست چكيده را روي نانها بريزيد و تكههاي گوشت را هم روي ماست بچينيد. روي گوشت سس گوجه و جعفري خرد شده بريزيد و ميل كنيد.
روي اسكندر كباب كمي سماق هم بپاشيد، معركه ميشود.
منبع : ساخت خبري برترين ها