چطور كيك تولد خانگي درست كنيم؟
مهمترين چيز در جشن تولد، البته شايد بعد از هديهها، كيك تولد است. ميتوانيد با خريدن كيك از شيرينيفروشي كار خود را راحت كنيد، اما اگر وقت بگذاريد و يك كيك تولد خانگي بپزيد، بهترين هديه را به كسي كه دوستش داريد دادهايد.
كيك تولدي كه خودتان پخته باشيد، هرقدر هم ساده باشد، براي صاحب تولد ارزشي دارد كه بزرگترين و رنگارنگترين كيكها از بهترين و گرانترين شيرينيفروشيها هم ندارند. طرز تهيه كيك تولد ساده اسفنجي چندان هم سخت نيست. براي اين كه كار شما را سادهتر كنيم، به بهانهي جشن تولد ديجيكالا، در اين قسمت از آموزش آشپزي تصويري ديجيكالا مگ، طرز تهيه كيك تولد خانگي با خامه، موز و مغز گردو را آموزش ميدهيم.
مواد لازم
آرد سفيد سه صفر: ۱٫۵ پيمانه
تخم مرغ: ۶ عدد
بكينگ پودر: ۱ قاشق مرباخوري
پودر قند يا پودر شكر: سهچهارم پيمانه
وانيل: نصف قاشق چايخوري
آب جوش: ۵ قاشق غذاخوري
خامه قنادي
موز و مغز گردو براي داخل كيك
طرز تهيه
۱. ابتدا زرده و سفيدهي تخم مرغها را از هم جدا كنيد. وقتي زردهها را از سفيدهها جدا كرديد، فر را روشن كنيد تا گرم شود.
نكته: پيشنهاد ميكنيم تخم مرغها را در آخرين لحظه از يخچال خارج كنيد، چون وقتي تخم مرغ سرد است، زرده و سفيده راحتتر از هم جدا ميشوند.
۲. ابتدا سفيدهها را بزنيد. سفيدهي تخم مرغ را بايد آنقدر بزنيد كه پف كند و وقتي ظرف را وارونه ميكنيد، از ظرف بيرون نريزد. سپس نيمي از وانيل و ۲ قاشق غذاخوري از پودر قند را به سفيده اضافه كنيد، كمي ديگر آنها را بزنيد و ظرف را سريعا به يخچال منتقل كنيد.
نكته: حتما بايد ابتدا تا وقتي كه سر همزن هنوز تميز است سفيدهها را بزنيد؛ چرا كه حتي ذرهاي از زردهي تخم مرغ نبايد وارد سفيدهها شود.
۳. زردههاي تخم مرغ را همراه مابقي وانيل و پودر قند بزنيد تا كرم رنگ شوند و كمي كش بيايند.
نكته: سرعت عمل در تهيهي كيك اسفنجي بسيار مهم است؛ چرا كه اگر زمان زيادي را صرف آماده كردن مواد ديگر كنيد، سفيدهي تخم مرغ در يخچال آب مياندازد.
۴. وقتي زردههاي تخم مرغ كاملا كرم رنگ شدند، آب جوش را كم كم به آنها اضافه كنيد و تركيب را بيوقفه هم بزنيد تا زردهها به اصطلاح نبندند و بيشتر پف كنند.
۵. در اين مرحله آرد و بكينگ پودر را ۳ بار الك و سپس همراه سفيدهي تخم مرغ در ۳ مرحله به زردهها اضافه كنيد. مواد را خيلي آرام به وسيله كاردك زيرورو كنيد تا پف سفيدهي تخم مرغ نخوابد. روش هم زدن مواد در اين مرحله بسيار مهم است و بايد دوراني و آرام باشد.
۶. يك قالب كيك با قطر ۲۰ و ارتفاع ۱۵ سانتيمتر را با كاغذ روغني بپوشانيد. مايهي كيك را به آرامي در قالب بريزيد. دقت كنيد كه ديوارههاي قالب را نبايد به هيچ عنوان چرب كنيد.
قالب را بسيار آرام و بدون اين كه ضربهاي به آن وارد شود در فر قرار دهيد. در صورتي كه فر شما گازي است، دماي آن را روي ۱۸۰ درجه و در صورتي كه برقي است، روي ۱۶۰ درجهي سانتيگراد تنظيم كنيد و به كيك ۴۵ الي ۶۰ دقيقه زمان دهيد تا بپزد.
راي پوشاندن سطح كيك با خامه، بهترين روش استفاده از صفحهي چرخان است؛ در اين روش دست شما ثابت است و كيك را زير دست خود ميچرخانيد تا خامه به طور يكسان در سطح كيك پخش شود.
در نهايت روي كيك را به دلخواه با استفاده از سس شكلات، ميوه يا گلهاي خامهاي تزيين كنيد.
منبع:سايت خبري برترين ها