دلمه قارچ با مرغ يا همان قارچ شكم پر از خوش مزهترين نوع دلمه ميباشد، اين غذا را ميتوان در دسته پيش غذاها و يا فينگرفودها قرار داد. همچنين اين غذا براي كودكان بسيار مناسب است. به دليل داشتن قارچ و مرغ كه از برترين مواد گروه پروتئيني محسوب ميشوند، ارزش غذايي بسياري را به خود اختصاص داده اند. دلمه قارچ اين قابليت را دارد كه بتوانيد مواد اوليه آن را متناسب با سليقه و ذائقه غذايي خود تغيير داده و مواد آن را كم و يا زياد كنيد. دلمه قارچ به دليل طعم خوب و خواص فراوان بين كودكان به محبوبيت رسيده است. قارچ به دليل داشتن ويتامين D بسيار در جلوگيري و شيوع سرطانها در بدن نقش دارد. به علاوه اين ماده خوراكي مفيد در درمان بيماريهايي از جمله ديابت، كم خوني و فشار خون و همچنين كاهش وزن مناسب، كنترل جذب مواد غذايي براي بدن و تقويت استخوانها اثر گذار ميباشد. قارچها در انواع پلوها و خورشها توسط افراد به مصرف ميرسند.
مناسبترين روش مصرف قارچ در زمينه بهداشتي پخت آن ذكر شده است؛ چرا كه با پختن و حتي بخارپز كردن قارچ به جاي سرخ كردن ميتوان بسياري از خواص و ارزش اين ماده را حفظ كرد. بايد در تهيه قارچ از بازار براي اين نوع غذا قارچهاي متوسط، سفت و سالم را انتخاب كنيد. توجه داشته باشيد كه قارچ استفاده شده در اين دلمه از قارچهاي خوراكي است و با قارچهاي سمي و مضر كه بايد از آنها اجتناب كرد، تفاوت دارد.
مواد لازم
قارچ: نيم كيلوگرم
سينه مرغ: ۱ عدد
روغن زيتون: ۲ قاشق غذاخوري
پياز: ۱ عدد
فلفل دلمه اي: ۱ عدد
پنير موزارلا: ۲۰۰ گرم
سس گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
زردچوبه: به مقدار لازم
نمك: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
موادلازم براي سس:
آرد: ۳ قاشق غذاخوري
شير: ۱ پيمانه
كره: ۵۰ گرم
مراحل پخت
۱. ابتدا سينه مرغ را به قطعات كوچك و مناسبي خرد كنيد.
۲. سپس آن را همراه با روغن زيتون و پيازي كه به قطعات ريز خرد كرده ايد، در تابهاي ريخته و روي حرارت ملايم تفت دهيد.
۳. بعد از تفت مواد ادويههاي لازم را به مرغ تفت داده شده اضافه كنيد و درب تابه را بگذاريد تا بخارپز شوند.
۴. چند دقيقه بعد فلفل دلمهاي و سس گوجه فرنگي را نيز اضافه كنيد.
۵. در اين بخش قارچهاي شسته شده را خشك كنيد و دسته آن را جدا كنيد تا داخل قارچ خالي شود.
۶. براي تهيه سس: ابتدا كره را در ظرفي بريزيد تا آب شود.
۷. سپس آرد را اضافه كنيد و با كره خوب مخلوط كنيد.
۸. پس از آنكه كره و آرد خوب مخلوط شدند كم كم شير به دماي محيط رسيده را به آن اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.
۹. پس از انكه تمام شير را اضافه كرد هر ادويه و گياه معطري كه دوست داريد را اضافه كنيد و مجدد سس را هم بزنيد تا به غلظت مورد نظر برسيد.
۱۰. سپس داخل قارچهاي آماده شده را با مواد اوليه پر كنيد و روي آن را ابتدا با سس تهيه شده و بعد پنير موزارلا بريزيد.
۱۱. فر را روي ۱۸۰ درجه سانتي گراد قرار دهيد.
۱۲. قارچها را داخل سيني فر بگذاريد.
۱۳. ۲۰ دقيقه بگذاريد دلمهها بپزد.
۱۴. دلمهها را از فر خارج كنيد و بعد از خنك شدن نوش جان كنيد.
منبع:سايت برترين ها