شيرازيها براي صبحانه به جاي حليم و كله پاچه و املت معمولا آش سبزي ميخورند. آش سبزي شيرازي با عطر و طعم بينظير هم با گوشت و هم بدون گوشت درست ميشود و اگر گذرتان به شيراز افتاده باشد حتما در مغازههاي فروش آش و حليم حتما چشمتان به ديگ آش سبزي هم خورده است. طرز تهيه بهترين آش سبزي شيرازي با گوشت و بدون گوشت كه در روزهاي سرد زمستان حسابي هم ميچسبد را در اين مطلب بخوانيد. مواد لازم براي ۶ تا ۸ نفر
گوشت سردست گوسفندي با استخوان: ۵۰۰ گرم
سبزي آش سبزي شامل: تره ۱ كيلوگرم و ترخون خشك ½ ليوان فرانسوي دستهدار
نخود: ۲/۳ ليوان دستهدار فرانسوي
عدس: ۲/۳ ليوان دستهدار فرانسوي
لوبيا سفيد: ۲/۳ ليوان دستهدار فرانسوي
برنج: ۲ ليوان دستهدار فرانسوي
پياز: ۱ عدد
پياز داغ: به مقدار دلخواه
نمك، فلفل سياه، زردچوبه، فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهيه
حبوبات را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آبشان را عوض كنيد. قبل از هر چيز حبوبات را بپزيد. بهتر است ابتدا نخود و لوبيا را بپزيد، چون از عدس ديرتر ميپزند. سپس در يك ساعت پاياني پخت عدس را هم اضافه كنيد. سبزي آش كه همان تره است را هم پاك كنيد و بشوريد و وقتي خشك شد ريز خرد كنيد.
در اين فاصله گوشت را در يك قابلمه جداگانه با يك عدد پياز درشت و نمك و فلفل و زردچوبه بپزيد. گوشت خوب بايد بپزد، چون قرار است آن را له كنيم. برنج را هم جداگانه با مقداري نمك و روغن بپزيد تا حدي كه شفته شود. سبزيهاي ساطوري خرد شده را جداگانه بپزيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا رنگش عوض و مقداري سرخ شود. براي خوشرنگتر شدن آش ميتوانيد مقداري سبزي قورمه سبزي سرخ شده هم به تره در حال سرخ شدن اضافه كنيد.
گوشت پخته شده را از قابلمه خارج كنيد و استخوانهايش را جدا كنيد و به صورت جداگانه كاملا با گوشتكوب له كنيد، هر چه گوشت را بيشتر له كنيد آش كشدارتر ميشود. سبزي و برنج را به حبوبات پخته شده اضافه كنيد. آب گوشت را هم روي آنها بريزيد و گوشت را هم اضافه كنيد و اجازه دهيد آش روي شعله ملايم گاز خوب بپزد و جا بيفتد. پيازداغ را هم به مقدار دلخواه جداگانه درست كنيد.
مقداري از پياز داغ را در آش در حال پخت بريزيد. ۱/۳ آش را جدا كنيد و خوب بكوبيد يا با ميكسر ميكس كنيد و دوباره به آش اضافه كنيد، اين كار باعث كشدار شدن آش ميشود. در اين مرحله ترخون خشك را هم اضافه كنيد. صبر كنيد تا آش روي شعله ملايم گاز خوب بپزد و جا بيفتد و به غلظت دلخواه شما برسد. بعد از پخت آش سبزي آن را در ظرف مورد نظر سرو و با پيازداغ تزيين كنيد. آش سبزي را معمولا با طعم تند فلفل مزهدار ميكنند. در صورت تمايل روي آش سبزي فلفل سياه بپاشيد.
نكته
طرز تهيه آش سبزي آبادان و آش سبزي كازروني هم به همين ترتيب است. اگر آش سبزي را بدون گوشت ميپسنديد تمام اين مراحل را به جز اضافه كردن گوشت و آب گوشت انجام دهيد. اين مقدار مواد براي تهيه آش براي ۶ تا ۸ نفر است. اگر ميخواهيد آش سبزي را براي مثلا ۱۰۰ نفر درست كنيد مقدار مواد را با توجه به نفرات چند برابر كنيد. آش سبزي را مثل ساير انواع آش با كشك هم ميتوانيد ميل كنيد.
منبع:سايت خبري برترين ها